به گزارش بولتن نیوز به نقل از شبکه خبر، مقامات قطری که از نمایش انتقال قدرت در این کشور و آشکار بودن اطاعت آنها از برنامه ریزان امریکایی، در میان همکلاسی های سابق خود در اروپا احساس شرمندگی می کنند، برای فرار از واقعیت، به نام بزرگ ایران پناه آورده و با حرف زدن درباره این کشور مطرح، سعی می کنند احساس حقارت خود را فراموش کنند.
تلویزیون قطر، چند ساعت پس از پخش سخنان شیخ حمد و اعلام رسمی انتقال حکومت به شیخ تمیم، برنامه ای درباره انتخابات ایران پخش کرد و مجری الجزیره نیز از نبودن دموکراسی در ایران ابراز ناراحتی کرد.
فیصل قاسم، در برنامه "الاتجاه المعاکس" مدعی شد در ایران دموکراسی نیست و در این انتخابات اخیر هم مردم شرکت نداشتند. این مجری غرق شده در دموکراسی امریکایی، در ادامه افزود: ایران تا چه زمانی می خواهد با این نمایش ساختگی به همه بخندد؟
وی با ابراز ناراحتی از این که چرا یک فرد مطیع امریکا در ایران به قدرت نرسیده، اضافه کرد: آیا روحانی همان مواضع احمدی نژاد را با لهجه ای روحانی تکرار نخواهد کرد؟ آیا تفاوت بین رؤسای جمهوری اسلامی ایران مانند تفاوت بین شبکه های المنار و العالم است؟
این تشبیه کارشناس الجزیره نشان می دهد که او و همکارانش از تماشای برنامه های المنار و العالم به شدت زجر می کشند و احساس ناامیدی می کنند.
شیخ حمد، حاکم قطر که حدود 20 سال پیش به پدرش خیانت کرد و حکومت را به دست گرفت، دیروز سه شنبه به توصیه برنامه ریزان امریکایی و انگلیسی، حکومت قطر را به پسر 32 ساله اش بخشید.
تلویزیون الجزیره و همین فیصل قاسم نیز از مردم قطر خواستند نقش خود را در دموکراسی قطر ایفا کنند و ثروتمندان خانواده خود را به کاخ بفرستند تا با حاکم جدید بیعت کنند.
شواهد نشان می دهد برنامه ریزان امریکایی و انگلیسی به این نتیجه رسیده اند که نسل جدید جوانان قطر هر لحظه ممکن است علیه ساختار حکومت دیکتاتوری کشور خود قیام کنند و تومار پادشاهی و حاکمان مطیع امریکا را در هم بپیچند، به همین علت این ولیعهد 32 ساله را به قدرت رساندند تا به نام او، اصلاحات امریکایی کنترل شده ای در ساختار حکومت انجام دهند و بقا قدرت در دست امثال شیخ حمد و پسرش تضمین شود.
برخی کارشناسان هم معتقدند این جابجایی پادشاه، تغییری در سیاست های کلی قطر ایجاد نمی کند و بیماری شیخ حمد و ترس او از خیانت پسرش را علت کنار رفتنش می دانند.
جیمز جاتراس، مشاور پیشین سیاست خارجی سنای آمریکا درباره موضع امریکا نسبت به جابجایی قدرت در قطر گفت: امیر پیشین قطر کاملا با مقامات آمریکایی همکاری داشته و پسرش هم با ما هماهنگ است، و هیچ دلیلی برای مداخله آمریکا در امور داخلی قطر وجود ندارد.